IPARI FEKETE EDÉNY MOSOGATÓGÉP

Nagykonyhák, Vendéglátóhelyek részére


Ipari feketeedényzet mosogatógép széles választéka | INGYENES beüzemelés | INGYENES vegyszerbeállítás | INGYENES kiszállítás | Az ország egész területére | Folyamatos AKCIÓK | 06 20 22 99 038  

A feketeedény elmosogatását nem a legkedveltebb feladatok közé soroljuk. A fazekak, tepsik, sütőlemezek, Gn edények egyrészt méreteik, másrészt a rájuk tapadt szennyeződések miatt sem tisztíthatóak olyan könnyedén, mint szeretnénk. Tisztításuknak kétféle módja lehet, kézi vagy gépi. Magyarországon a már szinte minden nagykonyhán gépiesített fehéredény mosogatással szemben még mindig inkább a kézi feketeedény mosogatást részesítjük előnyben. Ennek legfőbb oka, hogy a feketeedény mosogatógépek jóval drágábbak, mint például a fehéredény mosogatógépek. Persze a bekerülési áron kívül a mellőzésért még felelős lehet maga a feketeedény mosogatógép nagyobb fizikai mérete, estleg komoly elektromos teljesítmény szükséglete. Hisz rengeteg olyan kisvendéglő, akár belvárosi étterem van, ahol a forgalom már ugyan megkövetelné, de a konyha fizikai-és elektromos kapacitása viszont nem teszi lehetővé. Ezen esetek nagyobb részében marad ugyan a kézi tisztítás, de ha még lassú ütemben is, de már páréve megfigyelhető a feketeedény mosogatógépek iránti fokozódó érdeklődés. Legtöbbször ugyan még csak üzemi konyhákon, cukrászati-és sütőipari üzemekben találkozhatunk velük, de azért egyre több étterem tulajdonos is kezdi felismerni a feketeedény mosogatógépben rejlő előnyöket, tartalékokat. Vitathatatlan előnye a gépi feketeedény mosogatásnak a gyorsasága és a tisztítási hatékonysága. Igaz elektromos energiafogyasztás az van, de ezt maximálisan kompenzálja a kézi mosogatásnál lényegesen takarékosabb víz-és mosogatószer felhasználás. Továbbá egy feketeedény mosogatógép megléte automatizált munkafolyamatot teremtve egyúttal modern és vonzó munkakörülményeket is biztosít, mely által lényegesen könnyebbé, s egyszerűbbé válik a személyzet munkája.

A feketeedény mosogatógép kiválasztásánál mindenképpen figyelembe kell venni a hely adottságain kívül az elmosandó edények fizikai méretét a gazdaságosság jegyében. Vagyis igyekezzünk az elmosandó edényeink tekintetében a legoptimálisabb kosárméretű készüléket kiválasztani. Hisz észszerű határokon belül persze minél több edény, tál stb. fér bele a mosogatógépünk kosarába, annál költséghatékonyabbak vagyunk!

A kosárméret kiválasztása mellett a géptípus sem elhanyagolható. Az eddigi tapasztalatok alapján vagy a legolcsóbb török, esetleg olasz gépek, vagy a prémium német gépek uralják a feketeedény mosogatógépek magyarországi szegmensét. 

A feketeedény mosogatógépek lényegesen nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint fehéredény mosogatógép társaik. Hamarabb jelentkeznek az első meghibásodások, illetve akár hamarabb vehetők észre rajtuk az elhasználtság nyomai is. A legolcsóbban kínált gépekhez nincs, vagy nehézkes az alkatrész, illetve a javításhoz szükséges műszaki dokumentáció beszerzése. A német prémium kategóriás készülékek ugyanúgy elromlanak, mint olcsóbb társaik. Csak ezt még tetőzi a márkaszerviz rezsidíja és az alkatrész borsós ára. Bizony simán előfordul, hogy egy német készülék 4-5 éves korában történő 1 db mosószivattyú cseréje mindennel együtt nyolc-kilencszázezer forintba is kerülhet! Nem elírás! És a nagyobb méretű készülékekben 2 db mosószivattyú van!

Vállalkozásunk az aranyközéputat kínálja Önnek az olasz Sistema Project gyár feketeedény mosogatógép kínálatával.