IPARI MOSOGATÓGÉPEKHEZ RENDELHETŐ OPCIÓK 
LEÍRÁSOK


SEGÍTÜNK DÖNTENI... OPTIMÁLISAN

GÉPI VAGY KÉZI?

A tiszta asztalteríték jó ajánlólevél minden vendéglátóhely számára. Ennek elérésének versenyében a kézi mosogatás a gépi mosogatással szemben egyre jobban kezd háttérbe szorulni. Hisz egyre többen látják be, hogy egy ipari mosogatógép használatával nem csak egy állandóan megfelelő szinten tartott mosogatási végeredmény, hanem egy költséghatékonyabb üzemeltetés is párosul. Mert bátran kijelenthető, hogy a mai ipari mosogatógépek ugyanazon mennyiségű teríték elmosogatásához kevesebb víz mennyiséget, ennek felmelegítéséhez pedig kevesebb energiát használnak el. A takarékosabb vízfelhasználás magával vonzza a takarékosabb vegyszer felhasználást is. A nagykonyhai gépi mosogatásnál nem előírás a fertőtlenítőhatással rendelkező mosószer használata, mint a kézi két- vagy akár három fázisú mosogatásnál. Ráadásul míg kézi mosogatásnál a fertőtlenítőhatás eléréséhez 1-5 %-os oldatra van szükség, a gépi szerek 0,2-0,5 %-os oldattal dolgoznak. Nem beszélve arról, hogy az ipari mosogatógépek a kezelőszemélyzettől független, teljesen automatikusan működő vegyszer adagolóval rendelkeznek. És ez az automatizmus a költséghatékonysággal együtt még a kényelemmel és a gyorsasággal is párosul, ami által az ipari pohár-és tányérmosogatógép teljes mértékben nélkülözhetetlen kellékévé válik egy kicsit is magára adó profi konyhának....

LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE

Ha már letette voksát az ipari mosogatógép mellett, akkor nagyon fontos, hogy ne az ár, hanem a konyha adottságainak megfelelően válasszon. És ezt a megfelelő kiválasztást Önnek kell megtennie, mert a tapasztalatok alapján a kereskedők a mézesmadzagot elhúzva mindig a legolcsóbb készüléket teszik a fókuszba, az ajánlatba. Nagyon sokszor találkozunk azzal a helyzettel mikor például csak gépi szereket viszünk ki egy más által eladott mosogatógéphez, hogy teljesen alkalmatlan az, az adott elvárások elvégzéséhez. És ilyenkor a vegyszerestől várják a csodát, illetve őt teszik felelőssé a nem megfelelő végeredményért. (nézzünk egy hasonlatot) Kicsit olyan, mint amikor a benzinkúthoz mennék panaszkodni, hogy az ezer köbcentis szívó benzines autónk nem úgy megy, nem szereti az emelkedőt, nem tudunk biztonságosan előzni az országúton vele. 

Na nézzük a fehéredény ipari mosogatógépünk legfőbb kiválasztási paramétereit.

  1. Mit szeretnénk mosogatni? Pohár, tányér, esetleg mindkettő
  2. Az elmosandó poharak, tányérok, evőeszközök stb. napi eloszlása és mennyisége
  3. Az elmosandó poharak, tányérok fizikai méretei pl. pizzatányér
  4. A rendelkezésre álló fizikai hely, elektromos csatlakozási lehetőség, szennyvíz kiállás magasság

PÉLDÁK PÉLDÁK ÉS PÉLDÁK

  1. Ha tehát egy kávézó, pub vagy étterem pultjában kizárólag csészéket, poharakat kívánnunk mosogatni, akkor a 35 x 35 és a 40 x 40 cm-es kosármérettel rendelkező pohármosogató gépek is szóba jöhetnek. Alapvetően ezzel a mérettel rendelkező gépek tányérok, evőeszközök, cukrászati eszközök mosogatására alkalmatlanok, mivel felső mosókarral az esetek 95%-ban nem rendelkeznek, továbbá gépi pohármosogató szerrel üzemelnek. Amennyiben poharakat és tányérokat ugyanazzal az ipari mosogatógéppel szeretnénk pl. helyszűke miatt használni, akkor 40-es felső mosókarral rendelkező, de leginkább 50 x 50 cm-es kosárral rendelkező pultalatti mosogatógép a megfelelő választás.
  2. Ha már megvan mire is fogjuk használni az ipari mosogatógépünket, fontos tényező lehet a napi használásnak az eloszlása és mennyisége. Itt arra gondolok, hogy nem mindegy, hogy egy iskola, vagy önkiszolgáló gyorsétterem konyhára megy egy mosogatógép, ahol délidőben esetekben több száz terítéket kell folyamatosan 1-2 óra alatt elmosogatni, vagy egy cukrászdába, vendéglőbe, ahol nyugodt tempóban tud történni a munkavégzés. Ha tehát folyamatos, egymásutáni indításnak van kitéve a gépünk, akkor mindenképpen ipari árammal, azaz 400 V-os hálózattal kell üzemeltetnünk! Nagyon sokszor találkozunk azzal, hogy a legolcsóbban kínált 230 V-os legkisebb fűtésteljesítményű mosogatógépet veszik meg egy üzemi konyhára.
  3. Ha már körvonalazódik számunkra legoptimálisabb kosárméretű és teljesítményű mosogatógép, akkor még nem árt ellenőrizni, hogy be is fér e a kiválasztott gépünkbe az elmosandó pohár vagy tányér. Mondjuk, ha pezsgős, illetve boros poharakat szeretnénk mosogatni, feltétlenül vessük össze poharaink hosszúságát az adott gép betolható magasságával. Nehogy meglepetés érjen minket miután megvásároltuk a 40 x 40 cm-es kosárméretű pohármosogató gépünket! Ugyanez igaz lehet egy 50-es gépnél is, amennyiben nagy átmérőjű pizzás tányérokkal használnánk.
  4. Most már tisztában vagyunk ugyan a felhasználási és az ehhez szükséges műszaki paraméterek nagy részével, de még megfelelően illeszteni is tudni kell a helyszín adottságaihoz új ipari mosogatógépünket. Ellenőrizzük a szükséges kiállások, víz, áram, szennyvíz meglétét. Ha rendelkezésre áll 400 V-os csatlakozási lehetőség, 50 x 50 cm-es gép esetén válasszuk azt. Amennyiben nincs padlószintű szennyvíz csatlakozású lehetőség, mindenképpen leeresztőszivattyús gépet válasszunk. Amennyiben van padlószintű szennyvízkiállás, de a gép nincs állványra téve, mindenképpen a leeresztőszivattyús modellnél maradjunk. Fizikailag is ellenőrizni kell a beszerelés helyét. Ha például egy kalapos mosogatógépet nézet ki magának, de nincs mellette közvetlenül mosogatómedencés befutóasztal ahonnan be tudjuk tolni a kosarat, a másik oldalán pedig (kifutó)asztal, akkor teljesen felesleges többlet pénzkiadás, hisz semmivel sem végezhető gyorsabban, kényelmesebben a mosogatás, mint egy pultalatti ipari mosogatógéppel. 

MÉG EGY FONTOS INFORMÁCIÓ

Legutolsó sorban pedig ne felejtse! Vízlágyító készülék megléte és használata az új nagykonyhai mosogatógép garanciájának feltétele!

BÍZZUNK BENNE, HOGY EZZEL A KIS ÚTMUTATÓNKKAL MEGKÖNNYÍTETTÜK A VÁLASZTÁST. AMENNYIBEN NEM BIZTOS BENNE, KÉRDÉSE LENNE, ÉRDEKLŐDNE VAGY TÖBBET SZERETNE MEGTUDNI SZAKEMBEREINK KÉSZSÉGGEL ÁLLNAK RENDELKEZÉSÉRE ELÉRHETŐSÉGEINK EGYIKÉN.

Üdvözlettel.

NB Gasztro csapata

Mobilszámunk: 06 20 22 99 038 

E-mail címünk: info@gasztroalkatresz.hu


Kínálatunkban a következő ipari mosogatógépek megtalálhatóak: