IPARI ÁTADÓ RENDSZERŰ KALAPOS MOSOGATÓGÉP

50 X 50 CM-es KOSÁRRAL

Nagykonyhák, Vendéglátóhelyek részére 

SISTEMA PROJECT - T széria -

FÓLIATASZTATÚRÁS KEZELŐFELÜLET DIGITÁLIS KIJELZŐVEL

STALGAST

NYOMÓGOMBOS KIVITEL

STALGAST 

FÓLIATASZTATÚRÁS KEZELŐFELÜLET DIGITÁLIS KIJELZŐVEL 

FÓLIATASZTATÚRÁS KEZELŐFELÜLET SZÍNES LCD KIJELZŐVEL - PRÉMIUM 

A prémium kategóriás ipari mosogatógépek nem csak első látásra a megjelenésben, a minőségi érzetben, hanem tudásban is többet adnak sima digitális társaiknál. A lágy indítástól kezdve a speciális, konfigurálható vegyszer- és hőmérséklet beállítással rendelkező programokon át az atmoszférikus bojlerral és nyomásfokozó szivattyúval a hálózati víznyomástól függetlenül tartott állandó nyomású és hőmérsékletű öblítőprogramig, egyfolytában éreztetik velünk, hogy az ipari mosogatógépek elit osztálya, a kompromisszum mentes és a legjobb választás!


ÁTMENŐ RENDSZERŰ KALAPOS MOSOGATÓGÉPEKRŐL BŐVEBBEN

Az átmenő vagy átadó rendszerű mosogatógépeket a felfelé nyíló fedele végett egyszerűen kalapos mosogatógépnek nevezzük. Fehéredények, vagyis legtöbbször tányérok, tálcák, evőeszközök, esetleg poharak gyors üzemi mosogatására használjuk. A felfelé kinyíló kalapnak köszönhetően amennyiben rendelkezünk be-és kifutó asztallal, úgy a készülék be- és kitöltése mosogató kosárral egyszerűbbé és kényelmesebbé válik. A befutó asztal egy kézi zuhannyal ellátott mosogató medencés asztal. A medence mérete (40x40 cm, 50x40 cm) úgy van kialakítva, hogy az 50x50 cm-es mosogató kosarunk nem esik bele. A kifutó asztal feladata pedig a mosási program követően a tiszta kosár fogadása.

Kalapos mosogatógép kiválasztása

Vásárlás, illetve tervezés előtt vegyük figyelembe, hogy egy kalapos mosogatógépnek csak akkor van létjogosultsága, ha be-és kifutó asztalok is társulnak hozzá. Vagyis amennyiben a fehér mosogatóhelyiség fizikai mérete nem teszi lehetővé a be- és kifutó asztalok meglétét, úgy érdemes inkább fronttöltésű ipari mosogatógépben gondolkodni. Tehát fizikai korlátok esetén például egy kalapos ipari mosogatógép bekerülési összegéből egy 50x50 cm-es kosármérettel rendelkező fronttöltésű tányér, illetve egy 40x40 cm-es kosarú pohármosogatógépet választani. Kis helyiségben könnyebben elhelyezhetőek, valamint egycsapásra szétbontottuk külön mosogatógépre a poharak és tányérok mosogatását.

Amennyiben mégis az átadó rendszerű kalapos mosogatógépre tettük le voksunkat, úgy a fizikai paramétereket követően a műszaki paraméterek, felszereltségek tekintetében folytassuk a kiválasztást. A kalapos mosogatógépek szinte kizárólag 400 Voltos feszültséggel üzemelnek, teljesítmény szükségletük pedig 6 kW-tól akár 12 kW-ig is terjedhet. Ezen feszültség és teljesítmény rendelkezésre állásában mindenképpen egyeztessen villanyszerelő szakemberrel vásárlás előtt! A 6 kW-os készülékeket inkább kisebb kapacitású konyhákra ajánljuk, ahol mondjuk a kényelem végett esett a választás a kalapos mosogatógépre. Fontos figyelembe venni a rendelkezésre álló lefolyónk kiállásának magasságát! Amennyiben ez a padlószinttől mérve több 20-30 cm-nél, úgy mindenképpen leeresztő szivattyúval szerelt mosogatógépre lesz szükségünk. Felszereltség, opciók tekintetében pedig általánosságban pénztárcánk szab határt. De azért megemlítenénk, hogy van opció ami nem csak a komfortérzetet, hanem a mosogatási végeredményt is befolyásolhatja. Például a nyomásfokozó szivattyúval ellátott kalapos mosogatógép pohármosogatás esetén biztosan szebb végeredményt biztosít. Illetve egy integrált vízlágyító is kézenfekvőbb megoldás a körülményesebb manuális vízlágyítónál, melyet a legtöbb esetben nem regenerálnak.

Kalapos mosogatógép használata

Az ételmaradékok eltávolítását követően az elmosandó tányérokat behelyezzük a medence felett lévő mosogató kosarunkba a benne kialakított osztásoknak, az un. tüskéknek megfelelően. A kézi zuhannyal fellazítjuk és esetlegesen eltávolítjuk a még a felületen lévő nagyobb szennyeződéseket. Fontos megjegyezni, hogy ez a művelet ne forró vízzel, hanem csak langyos, kézmeleg vízzel történjen! Amennyiben nem rendelkezünk zuhannyal, akkor mindenképpen előzze meg a gépi mosogatást egy pár perces előáztatás a mosogató medencében. Ebben az esetben nagyon fontos az említett víz hőmérséklet betartása mellett, hogy semmiképen ne alkalmazzunk kézi mosogatószert ehhez a folyamathoz! Amennyiben makacs, rászáradt vagy nehezen eltávolítható szennyeződésekről van szó (például keményítő), kizárólag az erre a célra kifejlesztett speciális előáztató/előtisztító folyadékokat vagy porokat alkalmazzunk. Ugyanis a kézi mosogatószerrel ellentétben az előáztató szerek a speciális összetételüknek köszönhetően nem okoznak műszaki zavart, vagyis habosodást a kalapos mosogatógépünk használata közben.

A mosóprogram futása közben esetleg van idő előkészíteni egy újabb kosarat. A program lejártával pedig az elmosogatott kosarat kihúzzuk a kifutó asztalunkra, melyen hagyva 1-2 perc alatt szinte teljesen leszáradnak a porcelánedények.

Tehát az átmenő rendszerű kalapos mosogatógép rendszerben, vagyis be-és kifutó asztalokkal történő használata során a szinte egyidőben történő koszos és tiszta kosár be-és kivételének lehetőségével egy folyamatos, gyors üzemi mosogatás érhető el.  

Amennyiben további kérdés merülne fel, illetve segítségre van szüksége a megfelelő kiválasztásban, keressen minket bizalommal! Telefonszámunk: 06 20 22 99 038

Kínálatunkban a következő ipari mosogatógépek megtalálhatóak